С емблематичния си червен етикет и тайна рецепта, Coca-Cola е една от най-известните безалкохолни напитки в света вече повече от век. Сега, обаче, Coca-Cola е на ръба на нова ера - с планове да пусне първата си алкохолна напитка.

Компанията вече експериментира със създаването на популярен тип японски алкохол, съдържащ дестилиран алкохол шочу, смесен с газирана вода и плодови аромати.

Напитката с ниско съдържание на алкохол ще бъде пусната в Япония, където конкурентната индустрия процъфтява с безброй ароматизирани напитки. Продуктите от този тип обикновено са с между 3% и 8% съдържание на алкохол. Те се продават като алтернатива на бирата, което се оказва особено популярно сред жените.

Директорът на японската компания Coca-Cola Хорхе Гардуньо обясни, че подобни експерименти в категорията ниско алкохолно съдържание са правени и преди и това е пример за това как компанията продължава да проучва възможностите извън основните си области. Той добавя, че е малко вероятно напитката да се предлага извън Япония.

Големите конкуренти в страната, като Kirin, Suntory and Asahi имат разнообразие от напитки и продължават да експериментират с аромати. Най-популярните вкусове са силни цитрусови плодове като грейпфрут или лимон, но напитката може да бъде направена и с други плодови аромати като грозде, ябълка и праскова.