В понеделник от 14.00 до 20.00 ч. се спират тежкотоварните камиони над 12 тона по най-натоварените пътища и автомагистралите, съобщиха от пресцентъра на Агенция"Пътна инфраструктура" (АПИ).
 
За влизащите в София през Владая ще има две ленти. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е магистрала "Люлин".

От агенцията предупреждават, че е необходимо е да се тръгва на път с автомобили подготвени за зимни условия, да се кара внимателно и със съобразена скорост, като се спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на трафика.
 
Пътищата, за които ще важи ограничението за тежкотоварни камиони са Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по пътя Ребърково - Своге - София; етапната връзка на лот 2 на магистрала "Струма" при Благоевград - ГКПП Кулата; пътен възел "Коритна" - Велико Търново - Шумен; пътя Русе - Велико Търново; пътя ГКПП Калотина - София; Варна - Бургас; Околовръстен път на град София; Бургас - Царево.
 
Забраната няма да важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).