Заради предстоящите почивни дни около 3 март екипи на пътната полиция ше стоят на изходите на всеки град. По магистралите, пътищата към Варна и Русе, към ГКПП Кулата и зимните курорти се очаква най-голямо движение.

Утре проходът "Шипка" ще е затворен. А тези, които искат да се качат за празненствата ще трябва да вървят пеша.

Заради очакваните дъждове са възможни поледици, а на места в Северна и Североизточна България заради вятъра и снегонавявания. За това и в рискови условия не е добре да се пътува, каза Росен Рапчев от Пътна полиция.

Полцията ще прави проверки за пияни или дрогирани шофьори, както и за такива без книжки. В 16 часа днес за 4 часа спират камионите по основните пътища. Същата мярка, но с два часа по-рано, ще бъде приложена и в понеделник.

В момента всички пътища са проходими. Няма и големи ремонти, които да затрудняват движението.

Във всички градове са предвидени различни мероприятия по повод 3 март. За това и на места ще има затворени участъци за движение в градовете. Полицията ще проверява хора с обемисти багажи. В София ще бъде затворено около Незнайния войн. А на Шипка тържествата започват още в 9.30 ч. сутринта. Тази вечер проходът ще е затворен в 20часа и ще остане така до утре вечер.