17-годишният Даниел Г., който заедно с още двама младежи преби 16-годишния Денислав пред Мол Русе, получи условна присъда и вече е на свобода. Момчето сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от съда и веднага влезе в сила. Така единайсетокласникът от гимназията по електротехника получи и урок как не трябва да се държи в обществото, и шанс да се поправи и никога повече да няма сблъсъци със закона.
Даниел бе задържан на 5 февруари след пуснат в интернет клип как на 27 януари  бие жестоко с юмруци и ритници друго момче.
Около него имаше подкрепление от още двама души. При обжалването на задържането му под стража в съдебната зала бе цитирана справка от Детска педагогическа стая, която твърди, че момчето се счита за лидер в обкръжението си и е много лекомислено в действията си. Самият Даниел се разкая по време на делото и посочи, че преди време е бил бит жестоко от Денислав и това е провокирало ответна реакция. Наред с това помоли съда да го пусне на свобода, за да продължи да учи, но молбата му бе чута от магистратите.
Наказанието на побойника е осем месеца затвор условно с две години изпитателен срок. Освен това съдът възложи на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни да положи възпитателни грижи спрямо него.
Другите двама участници в побоя също ще бъдат изправени на съд.