Специалистът по пластично-възстановителна и естетична хирургия проф.Огнян Хаджийски добавя европейски екип на отделението по пластика и изгаряне в Университетска болница „Медика“. Той идва в Русе от „Пирогов“, където е бил началник на отделението по пластична хирургия и началник на клиниката по изгаряния и пластична хирургия.
През лятото на миналата година не поднових трудовия си договор с „Пирогов“ и веднага получих шест предложения за работа - три от София и от страната. Избрах Русе по няколко причини. Съпругата ми е русенка, но по-важното е, че съм работил тук седем години, тук избрах медицинската си специалност, познавам работата в „Медика“ и ми харесва амбицията да се прилага възможно най-доброто лечение на пациентите, обясни решението си елитният специалист.
Проф.Хаджийски е един от най-големите авторитети в своята област не само в България. Завършва Медицинската академия в София през 1970 година, а в следващите седем години работи в отделението по хирургия и изгаряне в тогавашната Окръжна болница в Русе. След това постъпва на работа в „Пирогов“, където придобива няколко специалности и прави забележителна професионална кариера. Повече от 40 години работи в областта на пластичната хирургия и изгарянията, а от 1989 година до момента е и национален консултант по изгарянията. Членува в над 14 национални и международни дружества, в Специализирания съвет по хирургични заболявания, във Висшата атестационна комисия, бил и дългогодишен председател на научния съвет на болница „Пирогов“. През 2014 година постиженията му са оценени с титлата „Медик на годината“, присъдена му от Българския лекарски съюз.   
Отделение по Пластично-възстановителна и естетична хирургия към УМБАЛ „Медика Русе“ стартира дейността си през декември 2015 година и досега в него са лекувани 1439 пациенти, включително и 112 деца. От средата на миналата година то е единственото за областите Русе, Силистра, Разград и Търговище. В екипа, в който влиза проф.Хаджийски, работят трима лекари специалисти и един специализант.