Редица училища и детски градини в страната обявиха дървена ваканция заради снежните преспи.  До много от тях достъпът е затруднен.

Учениците в община Лозница няма да учат до сряда включително, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в Разград Ангел Петков. Ваканцията е обявена със заповед на кмета на общината. Трите дни няма да се отучват, ще се преструктурира учебният материал, уточни Петков, цитиран от "Дарик".

Учебни занятия няма да има, но само днес, и в три села в община Кубрат – Равно, Юпер и Бисерци.

Дървена ваканция за днес е обявена и в четири училища в Русенска област. Това съобщи началникът на Регионалното управление по образование Росица Георгиева. До селата Червена вода, Пиргово и Мечка не е успял да стигне училищният автобус, лошо е положението и в Сваленик.

В Семерджиево пък занятията са намалени, заради прекъсване на тока.

Заради обилният сняг и кметът на Оряхово Росен Добрев отмени учебните занятия в цялата община до 1 март. Причината е изключително тежката зимна обстановка.

"Имаме преспи по 2-3 метра. Най-тежко е положението в село Селановци, където няма и ток", каза кметът на Оряхово.

Заради влошената метереологична обстановка днес и утре са отменени учебните занятия в осем учебни заведения на територията на две силистренски общини - Тутраканска и Главинишка, съобщиха от Регионалното управление на образованието. В Главиница не работят и детските градини, а в Тутракан има дежурни групи.

От утре също в рамките на два дни ще бъдат преустановени учебните занятия и в училищата в община Дулово.

Училища в две общини в област Шумен също са преустановили учебните занятия заради лошото време.