Трагедията на българската делегация в ПьонгЧанг стана пълна. След срамното представяне на биатлонистите и Радослав Янков изхвърча още на квалификациите в паралелния гигантски слалом на сноуборда.

Българинът остана 19-и, само на 7 стотни от времето, което му трябваше да продължи в директните елиминации.

"Просто не успях психически да намеря границата между това, което трябва да карам и риска в първия манш. Заради това се получи толкова голямо изоставане. Грешката си е моя", обясни Янков, който за последните два сезона спечели две световни купи в тази дисциплина.

"Иначе нямам никакви проблеми. Всичко беше перфектно. Аклиматизиран съм. Тренирахме на писта, която бе много близо до тази на която се състезавахме", допълни Янков.

"Сега остават три световни купи до края на сезона, след това почивка и продължавам", каза още чепеларецът.

ПьонгЧанг явно не е мястото за Янков. Миналата година на световната купа спечели квалификацията, след което падна от 16-ия на 1/8-финалите и то само с 1 стотна.

Теодора Пенчева логично остана 27-а и също отпадна. "За мен класирането на олимпиадата е успех. Никога няма да забравя тази обстановка", заяви 35-годишната ни състезателка, която бе спряла да кара до миналото лято и само за 6 месеца се класира на олимпиада.