35-годишният перничанин Валентин Кирилов-Пуйката, заподозрян за обира на ПИБ в София от 19 февруари е задържан снощи на ГП Е-79 край Сандански.

Задържането на Кирилов, заподозрян за няколко обира на територията на Перник и София през последните две години е станало след като шофираният от него автомобил е спрян от патрул на КАТ-Пътна полиция-Сандански.

Пуйката не е направил опит да избяга, не е оказал и съпротива. Задържан е в ареста на РУП-Сандански, управляваният от него автомобил се е движел в посока ГКПП "Кулата-Промахон". Вероятно по-късно днес Кирилов и двамата му спътници ще бъдат конвоирани за столицата.

Акцията на ГП Е-79 е по сигнал на ГДБОП. От ОД на МВР-Благоевград казаха, че нямат информация по случая.

През месец май бе направен следствен експеримент по случая с обира на частния обществен трезор в Кърджали с участието на четвърти задържан -перничанинът Валентин Кирилов-Пуйката. Престъпната група беше проникнала през тесен необезопасен прозорец в сградата, обезвредила двамата охранители, разбила 32 касети, след което бе отпрашила в неизвестна посока. Това се случи в нощта на 3 срещу 4 януари т.г., тогава полицията успя да залови само Славчо Магеров-Мегера от Пловдив.