Русенецът Галимир Георгиев, който е двукратен шампион на България по борба, от седем години се бори с тежко заболяване и има спешна нужда от средства за лечението си. 24-годишният младеж е болен от лимфом на Ходжкин - злокачествено образувание на лимфната система. Той е учил в Спортното училище в Русе, като преди няколко години е получил болки по време на тренировки и дишал затруднено. Първоначално съмненията били за бронхопневмония, но след множество изследвания му е поставена страшната диагноза. Вече седем години той се опитва да се пребори с нея чрез редица курсове химиотерапия първо в Детска хематология - София (ИСУЛ), а след това в Националната онкохематология в Дървеница-София. Лечението обаче е неуспешно и състоянието на Галимир се влошава. Затова той се пренасочва към болница „Св. Марина“ във Варна, където му е назначено лечение с Брентуксимаб, което също се оказва неефективно и прогресията на болестта продължава с още по-голяма сила.
Последвала е консултация с лекари в клиника в Турция, които предлагат лечение - трансплантация на стволови клетки. Сумата, за да постъпи там и да му се направи трансплантация, е 44 000 евро, което е финансово непосилно за семейството му. До момента чрез базари, търгове, концерти са събрани 66 000 лв., но са нужни още средства за лечението на момчето. 
С тази цел близки и приятели на Галимир организират благотворителен концерт, който ще се проведе на 24 февруари (събота) от 18.30 часа в Пленарна зала, а в него ще се включат куп звезди, сред които и Виктория и Марио от „Х Фактор“. Ще участват също Фолклорен танцов театър „Найден Киров“, балет „Гейм“, клуб по спортни танци „Настроение“, бели денс „Емоция“, формация „Star Dance“, Мария Атанасова - класическа китара, Мартин Тодоров - соло китара, хип-хоп училище „The Centre“, рок група Gunpower, група Nova. Цената на билетите е 7 лева, като те ще се закупуват на място. 
Желаещите да застанат зад каузата на Галимир в дългата му борба с коварната болест могат да го направят, като дарят средства по сметката в: 
Прокредит Банк ЕАД
IBAN BG63PRCB92301048874810
Титуляр: Галимир Галинов Георгиев