През нощта над по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно ясно време. Минимални температури между 0° и 5°. Това съобщиха за „Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).

Утре ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури между 10° и 15°. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде близко до средното за месеца. През нощта срещу събота от югозапад облачността бързо ще се увеличава. Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 11-14°. Температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 3°, на 2000 метра – около минус 3°. В събота ще има значителна облачност. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб до умерен.

Привечер от юг ще започнат валежи, които през нощта срещу неделя ще обхванат почти цялата страна; в Южна България ще са предимно от дъжд, в Северна и планинските райони - от сняг. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните - между 5° и 10°. В неделя през по-голямата част от деня валежите ще продължат. В Дунавската равнина и високите полета в Западна България ще се образува нова снежна покривка. Температурите ще са почти без дневен ход - между 0° и 5°. В източните райони вятърът ще се усили. В Североизточна България, Централна и Източна Стара планина и Родопите, където валежите ще са по-интензивни ще има условия за снежни виелици и навявания.

В понеделник вятърът ще отслабне, в по-голямата част от страната и ще стихне. Облачността ще се задържи значителна, но само на отделни места в планинските и североизточните райони ще превали слаб сняг. Минималните температури ще се понижат, а дневните ще са с градус-два по-високи.