След 90 г. в неизвестност SS Cotopaxi отново се появи

Кубинската брегова охрана попадна на изоставен кораб, плаващ в открито море. Той е бил забелязан в крайбрежни води западно от столицата Хавана, във военна зона, която е забранена за корабоплaване. 

След неуспешни опити на бреговата охрана да се свърже с екипажа по радиото, към кораба са били изпратени патрулни катери. Те установили, че плавателният съд няма екипаж и се движи свободно по вълните.

След проучване е станало ясно, че става дума за SS Cotopaxi –американски търговски кораб, изчезнал през декември 1926 г. в района на Бермудския триъгълник, съобщава порталът Segnidalcielo.

На борда не са открити никакви следи от хора. Единствената важна находка, която намерили, била дневника на капитан Мейера, служител през 20-те години на миналия век в параходната компания Clinchfield Navigation Company. Липсвали обаче факти, които да посочат какво точно се е случило с кораба и екипажа.

Историята на SS Cotopaxi е известна отдавна. На 29 ноември 1926 г. той тръгнал от пристанището на Чарлтън, Южна Каролина към Хавана с товар от въглища, като маршрутът му минавал през Бермудския триъгълник. На 1 декември подал сигнал за бедствие, в който се говорело за теч в трюма, предаде varna.utre.bg.

Последвало издирване, но плавателният съд така и не бил открит. На 31 януари същата година бил обявен за изчезнал. Оттогава се води в списъка с изчезнали кораби в района на Бермудския триъгълник.

След сигнали на читатели и последвалата проверка установихме, че новината не е достоверна. Кубинските власти отрекоха да се е случвало подобно събитие, както и да са давали информация за него. А първоизточникът, който цитират повечето останали медии, се оказа сайт с хумористична насоченост.

Явно това е поредната легенда около Бермудския триъгълник.