До Мобилният световен конгрес (MWC) остава едва около месец, а както всички знаем тъкмо на този форум производителите обичат да лансират своите най-нови смартфон устройства. И докато запалянковците тръпнат в очакване на новини от любимите си марки, то наблюдателите на сектора намират повод да направят ревизия на списъка си с топ телефони. 

 

Ето и най-добрите 15 смартфона според Business Insider 

 

15. Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus

 

Те могат да се похвалят с чудесни камери и сензори за пръстови отпечатъци. Любопитен бонус е и това, че те са последните телефони на Apple с жакове за слушалки. 

 

14. HTC U11

 

U11 има отлична камера и работи бързо. Не е за изпускане и функцията, която позволява на човек да отвори всяко приложение само като стисне устройството за ръбовете отстрани. 

 

13. LG G6

 

Според мнозина това е най-добрият телефон на марката. Тъкмо с него LG най-накрая успя да предложи апарат с изпипан дизайн. В добавка на това идва и водоустойчивостта му – нещо, което го нареди сред водещите в това отношение Samsung и Apple. Не на последно място G6 може да се похвали с добра камера с двоен обектив. 

 

12. Essential Phone

 

Телефонът впечатли мнозина със своя „безкраен“ дисплей, както и интересните материали, от които е изработен – керамика на гърба и титан отстрани. Той разполага и с два магнитни щифта на гърба, които служат за свръзка с периферни устройства, включително 360-градусова камера. 

 

11. Samsung Galaxy S8 и S8 Plus

 

Те са сред най-добре изглеждащите смартфони в света в момента благодарение на усъвършенстваното извиване на дисплея спрямо предходния S7. В допълнение на това разполагат и с интересни функции като бързо и безжично зареждане и разпознаване на ирис. 

10. iPhone 7 и iPhone 7 Plus

Те са вече на повече от една година, но според мнозина предлагат по-добро изживяване от Android конкурентите си. Те се отличават с водоустойчивост, добра работа на камерата при ниска осветеност, както и мощен процесор. 

9. Razer Phone

Устройството се маркетира като телефон за ифгри, главно поради уникалния си дисплей.  Razer може да опреснява екрана си 120 пъти в секунда, като повечето конкуренти правят това около 60 пъти. Това позволява много по-добър изглед по време на игри. Наред с това смартфонът печели и с добър дизайн. 

8. Huawei Mate 10 Pro

Mate 10 Pro бива определяна като най-привлекателният продукт на китайската компания. Освен това се отличава с водоустойчивост, голяма 4000 mAh батерия и камера с двойна леща.

7. Samsung Galaxy Note 8

Дизайн, ултра тънки граници на дисплея, бързина, камера с двойна леща – това са някои от предимствата на Galaxy Note 8. 

6. OnePlus 5T

Той едно от най-добрите предложения за цената си. Има голяма памет и отлична производителност. Камерата му пък може да се похвали с портретен режим, конкуриращ се с този на iPhone X и Google Pixel 2. 

5. Google Pixel 2

Pixel 2 може да не е най-красивият Android телефон, който можете да си купите, но има тайно оръжие – работи с най-новата и чиста версия на операционната система, като я експлоатира по-добре от всеки друг. Той обаче има и други интересни предимства като добрата си камера, батерия и подобрена водоустойчивост.  

4. Google Pixel 2 XL

Pixel 2 XL има почти същите компоненти и функции като на Pixel 2, но идва с по-голям дисплей и освежен дизайн. 

3. Apple iPhone 8

Той идва със стъклено-метален корпус, подобрена камера, безжично и бързо зареждане. 

2. Apple iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus включва всички най-добри неща за iPhone 8, но добавя към тях по-голям, по-добър екран и камера с двойна леща, разполагаща включително с телеобектив. 

1. Apple iPhone X

Без изненада Business Insider класира юбилейния смартфон на Apple на първо място, като според автора високата цена е оправдана заради всички нови и добре изпипани функции.