Тарторът им на 17 години, изтърпява пробации за наркотици, не учи

Пореден криминален екшън с непълнолетни главни действащи лица се разигра през нощта срещу четвъртък на пътя между Казанлък и Стара Загора в района на село Змейово, съобщиха днес от полицията в Стара Загора. 20 минути след полунощ в областната дирекция на МВР е получено съобщение за катастрофирал таксиметров автомобил "Шкода Фабия" в района на Змейово. Пристигналите намясто полицаи открили блъснато в мантинелата такси с 45-годишния му шофьор в него. Мъжът обяснил, че бил нает от казанлъшкото село Горно Черковище за курс до Стара Загора от 4 младежи. В един момент те го заплашили с нож, отнели му мобилен телефон и 180-те лева, които имал в себе си, и избягали. В суматохата колата излязла от пътното платно и се блъснала в мантинелата и спряла.

Полицаите бързо намерили младите нападатели - те били на около 300 метра от катастрофиралата кола и правели опит да си извикат друго такси, за да продължат към Стара Загора. Четиримата били непълнолетни - на възраст между 17 и 15 години. Те са задържани във Второ РУ на МВР в Стара Загора, по случая е заведено досъдебно производство.

В родното село на тийнейджърите Горно Черковище не са изненадани от бруталните действия на момчетата, чийто тартор се оказал 17-годишиният Кристиян Ш. Той не учел и не работел. В момента изтърпявал наказание пробация за държане на наркотици и за шофиране без книжка след употреба на наркотици. За него в Горно Черковище разказват, че бил единственото дете на родителите си. Родили го късно, затова и раснал разглезен. "Ако е пълнолетен, отдавна да е в затвора", смятат съселяните му. Другите участници в среднощния екшън били ученици, които използвали грипната ваканция, за да отидат да се забваляват в областния град.

По неофициална информация, пътниците от таксито били дрогирани, когато атакували шофьора.

В село Горно Черковище същата вечер били направени и други поразии - били счупени прозорците на една от къщите и на паркиран пред нея автомобил, някой атакувал с камък и прозорче от вратата на кметството. Съмненията на местните са, че същите младежи са вилняли из селото преди да си поръчат таксито, но това трябвало да се докаже.