Слухове, че шефът на НСО ген. Ангел Антонов е подал оставка, бяха тиражирани от новинарски сайтове днес. Близки до Антонов обаче отрекоха пред “24 часа”. “Не можем да коментираме бъдещите му планове, но оставка засега не е давал”, казаха запознати.

Първото съобщение се появи в сайта “Гласове”. В дописката им се твърдеше, че Антонов депозирал молбата си за напускане в понеделник. Поводът, посочен в нея, формално бил преминаване на друга работа.

Преди дни стана известно, че военноокръжната прокуратура е започнала проверка по няколко сигнала за злоупотреби, подадени от служители на НСО. Според в. “Труд” ген. Антонов ходел на лов сам или в компания с приятели в държавното стопанство “Кричим”. То бе върнато на държавата с решение на ВКС от 2012 г., а от 2014-а се стопанисва от службата за охрана. Авджийските събирания били представяни като командировки. В сигналите се твърди още, че с автомобили на частни фирми, оборудвани с джипиес, се возели хора, за чиято сигурност се грижи НСО. “Те си мислят, че пътуват в кола на службата, а всъщност тя е на частна фирма”, обяснил запознат с проверката. В сигнала бил описан и автопаркът, използван от генерала.

През октомври м.г. се появиха информации, че президентът Румен Радев иска да сменя шефа на НСО с Тодор Гребенаров, който е зам.-директор на Главна дирекция “Национална полиция”.

Антонов е начело на НСО от 2014 г.,назначи го президентът Росен Плевнелиев.