Почина ирландската певица Долорес О'Риърдън от групата The Cranberries, пише BBC. Тя беше вокал, композитор и текстописец на групата. Тя е починала в Лондон на 46-годишна възраст. 

Причината за смъртта й не се съобщава. О'Риърдън беше в Лондон за записи, каза пресаташето на групата Линдзи Холм. Тя добави, че членовете на семейството са опустошени от тези новини и са поискали да не бъдат притеснявани в този труден момент.

The Cranberries получи международна популярност през 90-те години с първия си албум Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We? Най-запомнящите се песни на групата са Linger и Zombie. 

През 2017 г. Cranberries започна турне, включващо Европа, Великобритания и САЩ. Въпреки това, през май 2017 г., групата трябваше да отмени останалата част от европейските локации в резултат на здравните проблеми на вокалистиката.

Официалният уеб сайт на Cranberries тогава написа, че "медицински причини, свързани с проблем в гърба", възпрепятстват Долорес О'Риърдън да продължи турнето.

Но малко преди Коледа във Facebook тя написа, че се "чувства добре", което караше феновете ѝ да повярват, че скоро ще се появи отново на сцена.

През 2014 г. тя приключи 20-годишния брак със съпруга си Дон Бъртън. Те имат три деца.

Ирландската поп звезда Hozier каза в Twitter, че гласът на О'Риърдън е "незабравим".

Ирландската рок група Kodaline беше сред първите, които отдадоха почит в социалните медии.