Шуменски окръжен съд намери, че няма налице процесуални пречки за разглеждане на делото за Хитрино в следващо заседание, предаде „Фокус“ - Шумен. Според определението делото е подсъдно на Шуменски окръжен съд, няма основания за прекратяване или спиране на наказателното производство, не са допуснати нарушения на процесуалните правила довели до ограничаване на правата на подсъдимите или пострадалите и техните наследници.

За 7 март от 9.30 часа бе насрочено следващо заседание с предварително изслушване. Делото тръгва по съкратено съдебно следствие, като част от материалите по делото - експертизи, свидетелски показания, ще бъдат приобщени без изслушване на вещите лица, респективно свидетелите. Днешното разпоредително заседание бе водено от съдия Румяна Райкова, с участието на подсъдимите, техните защитници, пострадали и наследници на загиналите и техните повереници.

Пострадалите са 29, наследници на 7 от загиналите и 14 лица, на които има причинени телесни повреди, вследствие на това престъпление по транспорта, квалифицирано по чл. 343, ал. 4 от НК.