Уличен готвач получи едно от най-високите признания в кулинарната индустрия, за което мечтае всеки луксозен гурме ресторант - звезда "Мишлен". 

72-годишният мъж държи будка на улица в Банкок за приготвяне на храна, а отличието получил заради специалитета си - омлет от раци. Неговото заведение е и единственото в града, което има звезда от френската компания.

Но готвачът споделя, че звездата изобщо не е улеснила живота му, нито е спомогнала за забогатяването му, дори напротив - донесла е със себе си повече негативи, отколкото позитиви. 

Опашките от желаещи да опитат омлета му се извиват на метри, а също така си е спечелил и вниманието на данъчните. Друг негатив е, че много туристи идват само за да снимат ястието му, а не непременно да го опитат, разказва готвачът.

Освен това малката барака е започнала да приема резервации, с което работата се увеличила много, а дъщерята на 72-годишния собственик е била принудена на напусне работното си място, за да се отдаде на ресторанта на баща си изцяло. 

Въпреки повишения интерес, готвачът признава, че не забогатял, а в същото време разходите му растат. И именно заради всички негативи той иска да върне звездата - за да бъде всичко по старо му и спокойствието в ежедневието да се възцари отново. 

"Преди или след "Мишлен" ние виждаме себе си по същия начин. Когато клиентите идват и казват, че обичат храната ни, ние сме наградени с милион звезди, които имат по-голямо значение", казва дъщерята на готвача.