Не сме влезли във властта, да се занимаваме с плажове и лифтове. Не знам защо цялата държава се занимава с някакъв лифт. Вероятно става дума за пари. 

Това каза лидерът на „Атака” Волен Сидеров по повод решението на правителството да разреши строежа на нов лифт в Банско. Ние не се съгласихме да участваме в тази коалиция заради лифтове, плажове или пързалки, а заради нещо по-сериозно и съществено – да вдигаме доходите на хората, да се борим с престъпността”, допълни Сидеров.

По повод напрежението между вицепремиера Валери Симеонов и премиера Бойко Борисов, което бе именно по повод втория лифт на Банско, той заяви: "Ако обичат, да се разберат като възрастни мъже - те са на един етаж, през 50 метра са им вратите."

Сидеров обяви, че „КЕВР е една вредна комисия, където може би трябва да се започне разговор за корупция. Начело на нея стои един отявлен костовист, който трябва незабавно да си подаде оставката”, каза Сидеров.

По думите му комисията трябва да бъде овладяна, защото тя се избира от парламента, но не се отчита пред него.

„Няма да се примиря с това да се вдига цената на водата, тока и парното, след което хората да сочат с пръст нас и да казват „вижте какво направихте”, допълни още лидерът на „Атака”.

Той допълни, че през новата година ще напомня на своите коалиционни партньори, че те са във властта, за да „правят живота на българите по-добър”. „В България няма само 6 млн. скиори”, коментира още Сидеров.

По повод коментарите в западни медии, че България поема председателството на Европейския съвет в „облак от корупция”, Сидеров заяви, че в повечето европейски държави има много по-сериозна корупция и „те си го знаят”.

Това е начин да се цапа имиджът на България. Ако обичат, да си гледат тяхната корупция, каза още Сидеров.