Детенцето е оперирано и се нуждае от средства за продължаващо лечение в Израел

3-годишно момиченце от Банско спешно се нуждае от средства за лечение в чужбина.

Малката Мартина Танева е оперирана в Турция заради хидроцефалия, след като през септември се задавила с желатинова капсула и получила респираторен и сърдечен  арест. Сърдечната дейност и спонтанното дишане били възстановени след реанимиране в Спешния център в Разлог.

След това Мартина е приета спешно в "Пирогов" в София, където било интубирано и преведено е на сондово хранене. 

Детето е в кома. През октомври е транспортирано до Турция, където го оперират. Назначена е физиотерапия. 

Лекарите от клиниката дават надежда, че Мартина ще живее и ще се възстанови поне до 80%.  Необходими са, обаче, още средства за продължаващо лечение и терапия в Израел, а в последствие и в Германия. 

Родителите вярват и силно разчитат на подкрепа. Те се надяват чрез кампания да съберат съществена част от необходимите  средства и да върнат Мартина към нормален и пълноценен живот.

За последния месец са събрани и продължават да се набират средства чрез  редица благотворителни кампании, проведени  от хората в Банско, с подкрепата на  Общински съвет и  кмета на града, Асоциацията на хотелиери и ресторантьори  в общината, Фейсбук кампании,  благотворителни базари и концерти.

Изпратените смс-и към 19 декември 2017 ще осигурят рехалибитацията на Мартина в Израел за втория месец. Кампанията продължава да набира пари за следващите курсове на лечение – по 70 000 лв. на месец

„Всичко, което е създадено на този свят е  направено с надежда.  Дарете надежда“, зове майката Катерина.

Ако искате и вие да помогнете,

изпратете дарителски SMS с текст на латиница 
DMS MARTINA на номер 17 777 
(за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel)
 

Да помогнем на Мартина да живее.