Дългоочакваната Нова година наближава и цените на офертите у нас и по света стават все по-високи. За поредна година български градове и села предлагат много по-скъпи празнични пакети от най-популярните дестинации в света. Без да искаме да омаловажаваме красотата и организацията на празника в България и тези в чужбина, потърсихме разликите в Новогодишните предложения. 

Най-контрастен пример Economic.bg откри в офертите за комплекс Албена и вълшебната европейска столица Париж.

Да посрещнете Нова Година 2018 в най-романтичния град на света ще ви струва 690 лв. на човек. Цената включва самолетен билет, 5 нощувки в 3*- звезден хотел, туристическа програма с екскурзовод, трансфери от и до летището. Другите разходи се поемат от клиента.

За сравнение Новата 2018 г. в българския курортен комплекс Албена ще ви струва 739 лв. на човек. Разликата е в звездите на хотела, който в Албена е 5*. В него за тази сума ще получите и 2 закуски + 3 вечери като Новогодишната ще е празнична с музикална програма и организаторите обещават да е бляскава. В този пакет обаче не е включен транспортът до комплекса.

В офертите за предстоящия празник се откриват и други фрапиращи разлики.

Друг пример е китното българско село Шипково. Там за сумата от 449 лв. един човек може да се настани в 3-звезден хотел за 3 нощувки. В цената са включени 3 закуски+3 вечери като едната е празнична. В планинския хотел, разбира се може да се насладите и на СПА услуги. Няма включен транспорт.

Ако решите да си подарите Истанбул за Новата година, може да го направите срещу 169 лв. В тях влизат 3 нощувки в 3-звезден хотел, 2 закуски + богата туристическа програма. Празничната вечеря се доплаща и цената и е 165 лв., което отново не надвишава цената в Шипково.

Според разглежданите от нас оферти най-скъпо ще ви излезе да празнувате във Велинград. СПА дестинацията предлага оферти от 1890 лв. за двама души с включени 3 нощувки, но без транспорт. Срещу 1119 лв. обаче и с включен самолетен билет може да си подарите слънчева Испания или 3 нощувки с празнична вечеря в Коста дел Сол. 

Цените на пакетите са сравнявани в сайта за групови оферти Vsichkioferti.bg.