Законодателни промени ще се борят с агресията в училище. Сред тях са задължителната медиация и споделените родителски права, каза депутатът от "Обединените патриоти" Славчо Атанасов, който оглавява комисията по въпросите на младежта.

През 2014 г. са регистрирани 3268 случая на агресия в училище, докато през 2016 г. случаите са 7017, отчете той.

Според него има много причини за това, но една от тях е липсата на внимание от страна на държавата.

Атанасов посочи, че децата копират модели, а в началото на 90-те "момченцата копираха модела на мутрите, а момиченцата  – на твърдата чалга и силиконовите красавици".

"Днес тези хора отглеждат своите деца и виждаме резултатите", сподели той пред bTV.

Промените, които се предвиждат, са семейства, решили да се разделят, задължително да минават през медиатор. Освен това да се заложи на споделено упражняване на родителските права, защото когато детето остане само с единия родител, той много често го настройва срещу другия, използва го за оръжие и тези деца вече са в риск, каза депутатът.

"Трябва да гледаме не само училището, но и семействата. Без семейството училището е безсилно", посочи Атанасов. Според него часовникът за децата отброява обратното броене.

По думите му в коалицията категорично няма проблем, тя няма да се разпадне, вотът на недоверие няма да мине, защото никой не иска избори преди европредседателството.

Премиерът Бойко Борисов и вицето му Валери Симеонов са със силни характери, и двамата са лидери и в края на краищата в една коалиция не всичко върви гладко, понякога приоритетите с разминават, но въпросът е посоката, каза той.

Според него в коалицията ще надделее разумното в името на държавата.

За зам.-министъра на транспорта Ангел Попов, срещу когото беше повдигнато обвинение за измама, Атанасов коментира, че във всяка партия има черни овце. "Подобни скандали гърмят във всички партии", посочи той.