Бивши затворници на 27 и 26 години бяха задържани от полицията в Нова Загора заради участие в ало-измама за 5000 евро, в която били посредници. Двамата мъже решили да не се отчитат на поръчителите и прибрали сумата за себе си.

Работата по случая започнала на 7 декември, когато 81-годишна жена подала сигнал, че е била измамена по телефона да даде спестяванията си. Още същия ден били задържани и двамата извършители. Пред полицията направили пълни самопризнания и разказали как са попаднали в схемата.

Единият от тях публикувал обява, че продава лекия си автомобил. Вместо от купувач, получил обаждане от работодател от Русе, който обяснил, че дейността му е свързана с вземане на капаро за дограми в Нова Загора. Заръчал му да отиде на частен адрес.

По пътя новият служител срещнал свой приятел, с когото се познавали от затвора. Двамата се озовали на адреса на измамената жена. Прибрали дадения от нея плик и решили, че няма да дадат парите на “работодателя”, а ще ги изхарчат за пазар. Заловили ги малко преди да се стопи цялата сума на жертвата. При ареста предали остатъка.