35-годишният българин Марин Трайков е бил арестуван и пратен в затвора на Борго Сан Никола, Лече, по обвинения за убийство на пътя, съобщиха италианските медии.

Рано сутринта в понеделник българинът, шофиращ автомобил Бе Ем Ве, прегазил на пътя мотоциклет с двама италиански граждани – баща и син. 67-годишният Албино Сарачино починал веднага, докато 17-годишният му син Давиде, който бил с него на мотоциклета, е тежко ранен. Бащата карал детето си на гарата на Лече, където трябвало да вземе влак за Казарино, в чийто музикален колеж учи. Момчето е с тежки наранявания на краката си.

Инцидентът станал близо до Куестурата в южния град Лече. При удара бащата изхвърчал от седалката. След алкохолния тест на българина се оказало, че нивото на алкохола в кръвта му е пет пъти над позволеното от закона. Заради пияното си състояние той навлязъл с колата си в насрещното платно, затова и отнесъл идващия срещу него мотор. Катастрофата биля видяна от няколко минувачи, които веднага извикали Бърза помощ и полиция.