Телефонна измама за 40 хил. лв. беше предотвратена от банков служител и бързите действия на полицията в Бургас.

Измамници се обадили на възрастен мъж от Малко Търново. По класическата схема "оказване на съдействие на полицаи при задържането на телефонни измамници" те подмамили 71-годишният мъж.

Измамниците обяснили на мъж, че в района са разположени полицаи, ангажирани в специализирана полицейска операция за задържането на престъпниците.

Трябвало пенсионерът без притеснение е необходимо да предостави наличните си пари. След задържането на престъпниците, парите щели да му бъдат върнати лично, а той самият щял бъде отличен с награда от Министъра на вътрешните работи.

Възрастният мъж отишъл в Бургас с колата си, за да изтегли спестяванията си от банката. Личния си автомобил мъжът оставил в началото на града и хванал такси.

Когато отишъл в клона на банката пенсионерът поискал да изтегли от сметката си 40 хил. лв. Служителят във финансовата институция обаче се усъмнил. Забелязвайки крупната сума, заявена за изтегляне и липсата на адекватен повод, предположил, че става дума за телефонна измама. Банковият служител алармирал полицаите. 71-годишният мъж изтеглил от банката 40 хил. лв. и се качил в такси. Той бил спрян от полицейските служители на отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас, които предотвратили измамата.

Според уговорката с измамниците таксито е трябвало да стигне до Варна. Когато обаче полицията спряла колата, пенсионерът изобщо не им повярвал. Тогава 71- годишния пенсионер бил отведен в Първо Районно управление в Бургас. Там след много разговори пенсионерът се уверил, че е бил подмамен в телефонна измама, която е предотвратена от истинските полицаи с помощта на банковия служител.

С огромна благодарност възрастния мъж се извинил неколкократно за недоверчивостта си и си тръгнал заедно с парите за Малко Търново.