Райфайзен спечели за втора поредна година приза „Банка на годината“ в България за 2017 г., присъждан от специализирано списание The Banker, издавано от Файненшъл Таймс.

„Фактът, че за втора поредна година печелим една от най-престижните награди във финансовия свят е голямо признание за усилията ни Райфайзенбанк да бъде една от водещите банки в страната по отношение на клиентското преживяване, иновациите и ефективността”, коментира Оливер Рьогл, председател на УС на Райфайзенбанк.

„Отличните ни резултати, които отчитаме във всички клиентски сегменти, ни нареждат сред лидерите на българския банков пазар и това не остава незабелязано”, посочи Рьогл.

Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) взе регионалната награда за „Банка на годината“ в Централна и Източна Европа, като това е десетото отличие от известното списание, което РБИ печели.

„Освен Австрия, Централна и Източна Европа също е вътрешен пазар за РБИ. Тази награда е признание за бизнес успеха ни, добрата стратегическа ориентация и силната ни пазарна позиция“, коментира главният изпълнителен директор на РБИ Йохан Щробл.

„Тези пазари се развиват добре и много клиенти имат планове за растеж. РБИ ги подкрепя чрез финансиране и широко портфолио от първокласни продукти и консултантски услуги. Банката работи по множество проекти за дигитализация, тъй като това е възможност да бъдем още по-ефективни и клиентски ориентирани”, допълни той.

Церемонията по награждаването се проведе в Лондон. Наградата на РБИ получи Мартин Грюл, главен финансов директор на РБИ. От страна на Райфайзенбанк, наградата взе Мартин Питлик, член на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България).