След десет години в инвалидна количка заради тежка катастрофа, тежка борба в името на живота, вяра в доброто и много благотворителни кампании 28-годишната Ивелина Димитрова от Тръстеник има шанс отново да проходи. Младата жена бе оперирана успешно в кипърската столица Никозия и прогнозите за възстановяването й са добри. Ето какво написа във Фейсбук Ива от болничната стая след излизането си от реанимация. Публикуваме текста без намеса и с посочване на използваните емотикони, за да запазим автентичността на посланието.

Годината на чудесата... Да! Определено е моята година на чудесата и сбъднатите мечти! Както знаете вече, претърпях така желаната от мен операция! Денят беше 20 ноември 2017 година. Чувствам се нечовешки щастлива въпреки болките, на които съм подложена. Но какво ли са тези болки пред щастието да имам нов шанс за прохождане!? За мен - преодолими, а в един момент и незабележими. Претърпях комплексна операция, в която ми беше изправена гръбначната колона, сега стойката ми не е на 99-годишна бабичка, а на 28-годишна госпожица /смях/ - раменете изправени, гърбът изпънат...
Колоната беше укрепена с импланти, както и един от дисковете между прешлените беше заменен с изкуствен. Бяха извлечени голямо количество стволови клетки от мен и ми бяха присадени в гръбнака. 
Нервът, който беше притиснат - оказа, се че е притиснат, не прекъснат - беше освободен. Самата операция е на две места - на гръбнака и на ребрата вляво. Сега ребрата няма да притискат белия ми дроб и да се впиват в корема ми, няма да притискат други органи и ще мога да дишам свободно и правилно.
След операцията на гръбнака получих лек дискомфорт, събирах вода в гръбнака, но това вече е част от миналото, всичко е направено и избегнато, поставиха ми допълнително 10 шева.
Много хора ме питат, мислят си, че след операцията вече съм готова за ходене... Не! Няма как само с операцията да проходя. От тук нататък се започва стабилна всекидневна рехабилитация. В началото рехабилитацията ще се провежда вкъщи, малко по малко, не трябва да се натоварвам много, нито да вдигам тежести. Тоест, рехабилитацията ще е пасивна - масажи на долни крайници, електростимулация и раздвижване по час два на ден. След това, когато се почувствам достатъчно укрепнала и операциите ми са заздравели, ще предприема рехабилитация в специализиран център за рехабилитация, която рехабилитация няма да е само масажи и електростимулация, а ще е активна - гимнастика, упражнения, изправяйки краката ми, ще се уча да се изправям и да стоя на проходилка или вертикализатор. 
Самият процес е доста труден и продължителен. Питате ме колко време ще ми отнеме да проходя- не знам, лекарите също не знаят! Всичко зависи от организма ми... от волята ми... от упоритостта и ината ми /усмивка/.
И така, няма да е лесно, но това не означава, че е невъзможно /сърчице/! Благодаря на целия лекарски екип, който се погрижи за мен и днес съм толкова щастлива, чувствайки се благословена. Благодаря и на жената, която е до мен - моята прекрасна и силна майка Милка /сърчице/! Благодаря на Sunny Sungova /това е името на приятелка на Ива във Фейсбук, а очевидно и в реалния, а не само във виртуалния живот - б.р./, че повече от една година беше на мое разположение и при всякакви въпроси ми помагаше да намеря отговорите. Жената, чрез която осъществих тази операция в AIMIS- Никозия.
Благодаря на всеки един от вас, допринесъл за това, което съм в момента - една успяла и успяваща жена, постигаща своите мечти и цели, осъществяваща най- силните си желания с вашата помощ, всеотдайност, подкрепа и обич към мен! Благодаря ви! Обичам ви!!! 

Да довършим чудото!

Рехабилитацията на Ива ще бъде следващото огромно предизвикателство - физическо, но и финансово. Все още не е известна необходимата сума, тя ще зависи и от назначената й терапия, но отсега е ясно, че ще са необходими пари и то не малко. Но пък сумата ще бъде по-малка от нужната за операцията и най-важното - ще бъде напълно постижима. Затова нека още веднъж подкрепим Ива, нека й помогнем да извърви докрай пътя до чудото и отново да стъпи стабилно и уверено на краката си, за да изживее възможно най-пълноценно и щастливо този свой единствен, уникален и неповторим живот. Тя е само на 28 - всичко хубаво за нея предстои. Само трябва да получи шанс.
Близки на окрилената от светла надежда млада жена вече организират благотворителни кампании, концерти, базари и акции. Продължава и събирането на средства чрез групата базар във Фейсбук - Заедно за Ива. А всички, които искат да помогнат със средства, могат да се включат с дарения по един от следните начини: 
банкова сметка:
IBAN: BG18BPBI88981030007946
BIC: BPBIBGSF
Пощенска банка
Титуляр Ивелина Руменова Димитрова
Paypal:
[email protected]
или на номер 17777 за всички мобилни оператори с sms с текст:DMS IVELINA на стойност 1 лев.