„Тайната на Коко“ е най-новото шарено киноприключение на Дисни и Пиксар, което излиза с очарователно празнично допълнение „Коледа с Олаф“. Във фантастичната история „Тайната на Коко“ са забъркани малкият Мигел, идолът му Ернесто де ла Круз, кучето Данте и мошеникът Хектор. Магическото приключение ще отведе зрителите в лудешката Земя на мъртвите, която е изпълнена с очарователни герои, странни случки, неверояни цветове и прекрасна музика. 
Напук на загадъчната забрана, наложена от прадедите на Мигел, върху него и цялата му фамилия, момчето мечтае да стане велик музикант също като своя идол Ернесто де ла Круз. Воден единствено от желанието да докаже своя талант, Мигел отключва поредица от мистериозни събития. Те отвеждат малкия герой и верния му другар кучето Данте в зашеметяващо цветната Земя на Мъртвите. Това е пъстър мегаполис, в който скелетите приличат на бисквити и носят шарени перуки. Там Мигел се запознава с очарователния мошеник Хектор и двамата поемат на невероятно и забавно пътешествие с единствената цел да разкрият тайнствената история на семейството на момчето и да го съберат отново заедно. А дали ще успеят и през какви премеждия ще преминат, предстои да видим във фантастичното приключение „Тайната на Коко“. 
Режисьор на филма е Лий Ънкрич (Играта на играчките 3), корежисьор е Ейдриън Молина, а продуцент – Дарла К. Андерсън (Играта на играчките 3).
20-минутният „Коледа с Олаф“ пък е подарък на Дисни за предстоящите коледни празници, а прожекциите ще бъдат преди новата анимация „Тайната на Коко“. В празничното филмче зрителите ще могат да се срещнат отново с любимите си герои от „Замръзналото кралство“ - Елза, Анна, Кристоф, Свен и Олаф. „Замръзналото кралство“ има две награди „Оскар“ – за анимация и оригинална песен (Let it Go), и е любимо филмче на милиони деца по света. 
В „Коледа с Олаф“ едноименният снежен човек се отправя в търсене на най-забавните коледни обичаи, след като се оказва, че двете главни героини нямат свои собствени семейни традиции. 
Режисьори са носителите на „Еми“ Кевин Дитърс и Стиви Уермър-Скелтън. Филмът е по сценарий на Джак Шейфър. Продуцент е носителят на „Оскар“ Рой Конли („Героичната шесторка“). Автори на четирите оргинални песни са Елиса Самюъл и Кейт Андерсън.