След 10 години в инвалидната количка заради тежка катастрофа 28-годишната Ива е на път да сбъдне мечтата си и да стъпи отново на краката си. Младата жена от Тръстеник, която не загуби надежда и спечели сърцата и подкрепата на много хора в цялата страна, претърпя преди броени дни изключително тежката операция в американска клиника в Кипър и все още е в реанимация, но е в добро състояние. 
Главният лекар на клиниката доктор Смит лично е оперирал Ива, като са й присъдени повече стволови клетки от предвиденото. Но това е за нейно добро и не променя цената на операцията, сподели за „Утро“ близкият приятел на Ива Петър Вангелов, който се е чул с момичето и майка й. 
Гръбнакът на Ива, който преди операцията беше с формата на S, вече е 90% изправен. Лекарят още не може да разбере защо е чакала толкова за тази операция, тъй като е видял пораженията от ребрата, които притискаха вътрешностите й, допълни още Петър. 
До пълното прохождане на Ива обаче има още дълъг път. Предстои рехабилитация, която ще започне веднага след изписването й и постепенно ще се увеличи до 8 часа на ден, като ще продължи най-малко 6 месеца.   
Сумата за рехабилитацията все още не я знаем. Никой не знае, а и ще е различна всеки месец. Дори не знаем къде ще бъде рехабилитацията. Лекарят ще напише подробно какво и как да се прави, но и той все още не може да даде точно предписание на този етап. А за да търсим оферта, трябва неговото заключение, обясни Петър Вангелов. Подробности ще има най-рано в сряда, когато се очаква Ива да бъде изведена от реанимация.  
Младата жена отново ще разчита на хората с добри сърца, за да бъде събрана необходимата сума за задължителната рехабилитация. Нейни близки вече са се захванали с организирането на благотворителни кампании, концерти, базарии акции. Продължава и събирането на средства чрез групата базар във Фейсбук - Заедно за Ива. А всички, които искат да помогнат на младата жена със средства за нейното възстановяване и провеждането на рехабилитацията, могат да се включат с дарения по един от следните начини: 
банкова сметка:
IBAN: BG18BPBI88981030007946
BIC: BPBIBGSF
Пощенска банка
Титуляр Ивелина Руменова Димитрова
Paypal:
[email protected]
или на номер 17777 за всички мобилни оператори с sms с текст:DMS IVELINA на стойност 1 лев.