През есента зачестяват случаите на депресии при психично болните. Това се потвърждава от днешния случай, при който пациент, който водел на каишка питбул изплаши лекари и пациенти в Центъра за психично здраве в Пловдив. В момента полицията го издирва.

Днешният инцидент беше доста опасен, призна пред БНТ началникът на приемно-диагностичния блок доктор Теодора Арабаджиева, която е успяла да изведе мъжа извън сградата.

"На територията на поликлиниката влезе пациент явно с психични проблеми, който беше изключително агресивен, както вербално, така и физически. Водеше със себе си куче питбул, доста голямо, доста страшно. Този човек нахлу във всички кабинети, удари част от персонала, явно човека беше с психични проблеми. Удари ме с неговата глава па моята. Търсеше някакъв доктор, така или иначе този доктор не работи в диспансера, крещеше и казваше, че ще убие този доктор, ако го намери. Такъв доктор не познаваме в Пловдив", разказа тя.

Подобни инциденти се случват рядко, въпреки че от началото на годината през диагностично консултативния блок на Центъра за психично здраве в Пловдив са преминали над 34 000 пациенти.

Обикновено повечето от тях проявяват вербална агресия, но има и случаи на физическа.

Лекарите съветват, ако станете свидетел на такъв вид агресия, да реагирате спокойно, да не показвате, че се страхувате от човека и да внимавате да не ви нарани.