28-годишната Ивелина Димитрова, която беше в инвалидна количка след жестока катастрофа, премина успешна операция и вече има на 90% изправен гръбнак, съобщиха нейни близки във Фейсбук. След възстановяването предстои и рехабилитация, която е задължителна след такава операция и за която са необходими 10 000 евро. Шанс за прохождането на младото момиче даде клиника в Кипър, като за операцията бяха необходими 65 000 евро. Средствата бяха събрани чрез благотворителни кампании, концерти, базари, акции и даренията на добри хора. 
Благотворителен концерт в подкрепа на Ива е организиран и за 8 декември от 18.30 часа в индустриалния център на България в Москва. В програмата са включени български народни танци, изяви на оперни певци, музиканти. На търг пък ще бъдат представени картини на художници и така всеки гост ще може да купи спомен от България. Ще има и лотария с награди от спонсори.
Всички, които искат да помогнат на младата жена със средства за нейното възстановяване и провеждането на рехабилитацията, могат да се включат с дарения по един от следните начини: 
банкова сметка:
IBAN: 
BG18BPBI88981030007946
BIC: BPBIBGSF
Пощенска банка
Титуляр Ивелина Руменова Димитрова
Paypal:
[email protected]
или на номер 17777 за всички мобилни оператори с sms с текст:DMS IVELINA на стойност 1 лев.