Учениците от СУ „Йордан Йовков“ и от спортното училище „М-Р Атанас Узунов“ предадоха първата си помощ в организираната от федерацията по борба и вестник „Утро“ благотворителна кампания „Предай нататък за Мими“. Целта е да се съберат достатъчно пластмасови капачки от минерална вода и други бутилирани напитки, чието предаване за вторични суровини да осигури пари за специализирана количка на Мими. Момиченцето, което страда от тежка церебрална парализа, живее в София, но майка му е от Русе.
„Децата показаха много чувство и отговорност при събиране на капачките. Ше продължим да го правим“, каза вчера директорът на наскоро отпразнувалото 60-годишния си юбилей училище „Йордан Йовков“ Елена Димитрова.
Първият етап от акцията в Спортното училище приключи с предадени от зам.-директора Любо Ковачев пълни догоре бутилки. 
„Нашите ученици започнаха да събират капачки веднага след старта на кампанията. Ще се радваме, ако можем да помогнем. Акцията при нас ще продължи“, каза Ковачев. 
Междувременно в кампанията ще се включат и възпитаници на клуба по гимнастика „Акро“. След като разбра за проблемите на момиченцето, треньорът Митко Митев веднага изрази готовност за участие в „Предай нататък за Мими“.
Както „Утро“ вече писа, първа в предаването на капачки бе бившата служителка във ВиК Алие Сакалъ. Тя предаде 3 десетлитрови бутилки.
Който иска да участва в кампанията и да помогне на Мими, може да се свърже с „Утро“ на телефон 082 81 56 28 или на електронната поща на редакцията [email protected].