Карловка трябва да плати около 1000 лева адвокатски хонорари и разноски по делото, след като районният съд в града оправда началника й по обвинение, че й е нанесъл лека телесна повреда. Отхвърлен е и искът за 2000 лв. обезщетение. В жалбата си жената твърдяла, че на 16 февруари т.г. шефът й и е ударил два шамара на работното място.

Версията й е, че е поискала разрешение от него да посети тоалетната, а той й казал да изчака колегата си да се върне оттам, за да не се затруднява производството. Жената твърди, че е изпълнила нареждането, но щом застанала отново на мястото си, ръководителят на смяната й се развикал, че е трябвало да се спре поточната линия, тъй като отишла до WC едновременно с другия работник. Последвал спор, при който я зашлевил. Служителката си извадила медицинско.

На делото в съда мъжът обяснил, че подчинената му го обидила, а той само леко е бутнал по рамото. Четирима души от цеха потвърдили думите му. Сестрата на работничката е свидетелствала в нейна полза, но показанията й не са приети за достоверни, тъй като не е била пряк очевидец на инцидента. Според лекаря експерт по делото освен от удар зачервяването на бузата може да се получи от притискане с твърд предмет, "както от самопричиняване, защото лицето е достъпна област за собствените ръце".