53 полицейски служители от Областната дирекция на МВР – Монтана получиха награди на патронния празник на българската полиция - 8-ми ноември. Отличието „писмена похвала” е за показани високи резултати и конкретен съществен принос при изпълнение на служебните задължения.

Директорът на ОД МВР старши комисар Ивайло Антонов е отличил 20 служители – 5-ма служители от отдел „Охранителна полиция”, 4-ма разследващи полицаи, 5-ма полицаи от РУ Берковица, 3-ма служители от група „Охрана на обществения ред” в РУ Лом и един – от РУ Монтана.

Началникът на Районното управление в Лом гл. инспектор Владимир Владимиров е наградил 32-ма от своите служители – 17 служители от сектор „Охранителна полиция”, 4-ма криминалисти, 4-ма служители на администрацията, 3-ма полицаи от Участък Брусарци, 3-ма от Участък Вълчедръм и един от Участък Якимово.

Началникът на РУ Берковица гл. инспектор Бисер Йончев е наградил с „писмена похвала” криминалист от районното управление.

На 8 ноември – Св. Архангел Михаил, българската полиция чества своя професионален празник. Празникът е отбелязан за първи път през 1924 г., като инициативата е на софийския градоначалник о.з. подполк. Георги Кисьов. Тогавашният министър на вътрешните работи и народното здраве Иван Русев приема идеята и с одобрението на Софийския митрополит денят на св. Архангел Михаил (21 ноември по стар стил) става празник на полицаите. С решение на Министерския съвет, по предложение на Националния полицейски синдикат, традицията 8 ноември да се чества като професионален празник на българската полиция е възстановена през 1999 г.