Кубрат Пулев ще се бие с Фрес Окуендо за титлата на Световната боксова асоциация в тежка категория в 17-хилядната зала "Ол Стейт Арина".
 
Това разкри американският промоутър Боби Фитц, който се е заел с организацията на сблъсъка. В момента се водят финални преговори за този мач.
 
"Нашата цел е двубоят да бъде за титлата на Световната боксова асоциация - обясни Боби Фитц пред "България Днес". - В момента изчакваме благословията на самата организация. Пратих хора в Меделин, Колумбия, където се провежда техният конгрес.
 
Мачът може да се осъществи в началото на 2018 г. Все още имаме няколко детайла, по които да се споразумеем, но работим по тях. Трябва да дадем време на Кубрат, за да се възстанови от контузията и да може да покаже най-доброто пред хората."
 
Според прогнозите лечението на Кобрата може да продължи до четири месеца. Той има 30-процентно разкъсване на гръдния мускул под дясното рамо, както и сериозен хематом. На този етап няма да бъде правена операция. Заради травмата пропадна двубоят на Пулев срещу Алтъни Джошуа на 78-хилядния общински стадион в Кардиф.
 
"Кубрат е много добър и известен боксьор, а българската общност в Чикаго е развълнувана да се бие пред тях. Надяваме се това да се случи - добави Боби Фитц. - Имахме позитивен разговор и с неговите промоутъри от "Зауерланд" през миналата седмица. Всички в САЩ ще бъдат доволни да посрещнат Пулев. 
 
Хора от екипа на Фитц са се свързали с познати на Кубрат Пулев. Той е търсел съперник за Фрес Окуендо, чиито предишни трима съперници - Лукас Браун, Руслан Чагаев и Шенън Бригс, бяха хванати с допинг.
 
"В Чикаго има много голяма българска общност, затова интересът ще е огромен - добави Фитц. - Доколкото разбрах, има над 250 000 ваши сънародници. Ще се опитаме да направим и галавечер с Тервел. Имам огромно желание да го докараме в САЩ. Той трябваше да се бие миналата седмица, но нещата не се получиха."