Служителите на турския граничен пункт Хамзабейли са нанесли удари на български гражданин, след като той вече е бил преминал на българска територия в района на ГКПП - Лесово, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Сигналът за инцидента е бил подаден на 29 октомври около 07,45 часа в дежурната част на пункта Лесово. Обадила се е служителка на банково гише, намиращо се на втора бариера на граничния пункт, която е съобщила за случай на саморазправа с лице, български гражданин. Инцидентът, според съобщеното, е възникнал на българска територия, в района на дезинфекция на влизащи в страната леки автомобили.

На място веднага са били изпратени двама служители на ГКПП - Лесово, които установили, че служителите на съпределния турски граничен пункт са навлезли на територията на България и са използвали физическа сила спрямо български гражданин, който е преминал вече границата с лек автомобил. Според информацията от прокуратурата, турските гранични служителите са нанесли удари по българския гражданин и са му причинил оток и синини в областта на лявото око.

Прокуратурата в Елхово е била сигнализирана за случая едва на 1 ноември, образувано е разследване, за което е уведомен и главният прокурор Сотир Цацаров.