„Дунав“ изтегли противоречив, но при всички случаи много интересен жребий в четвъртфиналната фаза от турнира за купата на България. Русенският отбор ще се срещне със столичния „Левски“, при това ще бъде домакин. Кой ще продължи напред, ще се реши в един двубой. При равенство в редовното време ще се играят продължения по 15 минути. При ново реми ще се изпълняват дузпи. БФС ще насрочи допълнително датата и часа на срещата, но засега се знае, че тя ще е в периода 13-15 декември.  
„Левски“ бе един от възможно най-неприятните съперници, но хубавото е, че мачът ще е на Градския стадион в Русе. Това означава много повече публика, а оттам и повече приходи в клубната каса. Защото, да си кажем честно - след бума и еуфорията с пълните трибуни в края на миналото първенство феновете на футбола в Русе видимо поизоставиха местата си на стадиона. На двубоя със „Септември“ в понеделник публиката със сигурност бе под 1000 зрители. А отбор като „Дунав“ без могъщи спонсори помага на бюджета си с продажба на билети. 
Ако погледнем шансовете на двата тима, „Левски“ изглежда безспорен фаворит с новата си и скъпа колония от чужденци. Турнирните мачове обаче винаги крият изненади, особено ако пътят напред се трасира в рамките на само един двубой. Така че екшън ще има.   
Другият изключително интересен мач от четвъртфиналите ще е дуелът между ЦСКА и „Лудогорец“ /Разград/. „Червените“ извадиха късмет, че жребият ги прати за битка на „Българска армия“, но пък те не могат да се похвалят с кой знае какви успехи срещу разградския отбор. Независимо къде са играни мачовете. 
„Ботев“ срещу „Литекс“ в Пловдив изглежда най-скучният и предвидим сблъсък. Повече интрига крие мачът във Велико Търново между „Етър“ и „Славия“.