Вероятно една четвърт от болничните листове са фалшиви. Подозрителни са тези, които се издават от едни и същи места. Трябва да се създаде лимит един лекар колко болнични да има право да издава. Най-драстичните случаи са тези, които ползват болнични, за да ходят на почивка, коментира в сутрешния блок на Би Ти Ви вицепремиерът Томислав Дончев.

Той коментира и наводненията в Бургаско: „Нямаше данни язовирите там да са били в аварийно или предаварийно състояние преди пороя. Не е ясно дали тези 7 микроязовири, наричани още каскадни язовири, са причина на наводненията“.

Приоритетът е да се възстановят домовете на пострадалите, да се отводняват къщите им и да се изхвърля калта от тях, подчерта заместникът на Бойко Борисов. „Трябва да се почистят коритата на реките и деретата“, каза още той.

„Бюджет 2018 е разумен и изпълним“, увери вицепремиерът. Дончев отговори така на думите на лидера на СДС Божидар Лукарски, че бюджетът е социалистически: „Просто Божидар трябваше да каже нещо цветно рано сутрин“.