Днес се очаква валежите ще продължат, като прогнозата е те да са значителни в централните и източните райони от страната, докато в западните временно ще отслабнат. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад, в източните райони - от югоизток, но до края на деня ще се ориентира от североизток и ще започне да се усилва. Температурите ще се понижат още и в повечето райони максималните ще са между 11 и 16 градуса, в София около 11 градуса.

В планините ще бъде облачно, ветровито с валежи от дъжд, над 1800 метра – от сняг. Ще духа силен, временно и бурен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра – около 2 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа умерен югоизточен вятър, който до края на деня ще се ориентира от североизток и ще започне да се усилва. Максималните температури ще са 15 - 17 градуса. Температурата на морската вода е 17 - 19 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Оранжев код за обилни валежи е обявен за 16 области на страната за 24 октомври, вторник, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология.
 
Предупреждението е в сила за областите Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Шуменска, Пловдивска, Старозагорска, Сливенска, Бургаска, Ямболска, Хасковска, Кърджалийска и Смолянска. В тези области се очакват  значителни валежи до 35-50 л/кв. м. за 24 часа. Локално са възможни количества и до 60 л/кв.м.

Освен това за областите Плевенска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Шуменска, Сливенска, Ямболска, Бургаска, Хасковска и Кърджалийска е обявено и предупреждение за силен вятър. В повечето от тези райони, които се намират в Северна България, се очаква вечерта вятърът да започне да се ориентира от североизток и да се усилна, а през нощта срещу сряда се очакват пориви до 22-24 м/сек. В областитеКърджалийска, Хасковска, Ямболска, Сливенска и Бургаска ще духа югоизточен вятър, който вечерта ще започне да се ориентира от североизток и да се усилна. През нощта срещу сряда се очакват пориви до 20-22 м/сек. В Плевенска област вечерта ще започне да се усилва североизточният вятър и през нощта срещу сряда се очакват пориви до 20-22 м/сек.

Жълт код за валежи е обявен в останалите райони на страната - областите Видинска, Монтанска, Врачанска, София-област, Пазарджишка, Благоевградска, Кюстендилска, Пернишка, Силистренска, Добричка и Варненска, както и София-град. В тези райони се очакват значителни валежи до 15-30 л/кв. м за 24 часа, а локално са възможни количества и до 40 л/кв. м.   
За областите Врачанска, Силистренска, Добричка и Варненска е обявено предупреждение за силен вятър. Ще духа югоизточен, след обяд източен, а вечерта вече североизточен вятър, който ще започне да се усилна. През нощта срещу сряда се очакват пориви до 22-24 м/сек за районите в източната част на страната. Във Врачанска област вечерта в северните райони на областта ще започне да се усилва североизточният вятър и през нощта срещу сряда се очакват пориви до 20 м/сек.