Починал е актьорът Стефан Щерев-Чечо, съобщиха от Съюза на артистите. 

Щерев бе в болница, а колеги от гилдията организираха даряване на кръв, понеже неговата група бе рядка. След това от здравното заведение съобщиха, че Стефан е стабилизиран.

"И Стефан Щерев - Чечо си тръгна....Колко роли още го чакаха....Тъжно...", написа в профила си във фейсбук журналистът Георги Тошев.

Тъжната вест излезе и във фейсбук страницата на Съюза на артистите в България. "Изказваме своите съболезнования към близките и колегите му", написаха още от съсловната организация.

Преди дни стана ясно, че актьорът е приет в тежко състояние във ВМА и се нуждае от кръвопреливане заради проблеми с черния дроб.

Стефан Щерев-Чечо е роден на 17 юни 1973 г.

Играл е в Народния театър „Иван Вазов”, НДТ „Сълза и смях”, Малък градски театър зад канала, театър „София”, а в последните години - в Сатиричния театър. Участвал е в десетки игрални и късометражни филми. Бе част и от екипа на Иван и Андрей в "Станция Нова".

Министерството на културата публикува некролог:

След кратко боледуване е починал обичаният от всички актьор Стефан Щерев – Чечо.

Чрез забележителните и незабравими роли на сцената, чрез участията си на малкия екран Стефан Щерев изпълняваше мисията си да работи за развитието на театъра, за победата на доброто, на творчеството и на състраданието в живота ни. Силата на волята му помагаше да преодолява изпитание след изпитание.

Характерът му се открояваше, както на житейската сцена, така и на театралната, което остави дълбоки следи у неговите почитатели, колеги и приятели и прави загубата му още по-тежка. Но той ще остане да напомня за себе си, защото приживе вдъхна живот на всичко, с което се захвана и никога не изневери на убежденията и принципите си.

Министерството на културата изказва искрени съболезнования на близките на Стефан Щерев – Чечо.

Дълбок поклон!