Затворник с внушителен криминален опит прибави още една присъда в досието си. 
На 4 декември миналата година Георги Друмев намерил в района на Университетска болница Русе кредитна карта с прихванат към нея ПИН-код и бил готов да я подмине, но я разгледал внимателно и открил, че е валидна. След това веднага изпробвал коледния си подарък, който му пуснал 1500 лева на четири тегления. Въпреки ненадейното се опаричване, 33-годишният мъж пласирал и дрога, но този път късметът го изоставил и бил заловен от полицията. 
По време на разпитите Друмев признал и за тегленето на пари от чуждата кредитна карта, както и за откраднат от момиче на улицата мобилен телефон.
По-делото за наркотиците задържаният получи 6 месеца затвор, а докато ги излежава в Белене, дойде и присъдата за кредитната карта, постигната след споразумение с прокуратурата - още година на острова, на който никой не ходи доброволно.
Още едно дело за теглене на пари от чужда карта мина в Окръжния съд. Подсъдим по него бе 26-годишният Венцислав Петров, който решил да се избави от финансовите си проблеми, като открадне пари от колега в „Монтюпе“, който държал дебитната си карта с ПИН-кода в шкафчето си в съблекалнята. На 4 януари Венцислав откраднал картата и изтеглил дневния лимит от 400 лева, но когато на другия ден опитал да повтори операцията, картата вече била блокирана. Скоро той самият бил блокиран от полицията, а вчера съдът одобри споразумението му с прокуратурата за 1 година и два месеца затвор с три години изпитателен срок и 400 лева глоба.