Стрелба е била открита в столичния квартал "Лозенец". След 13.00 часа от квартално заведение са се чули три изстрела,при два от които били уцелени прозорците на апартамент на  младо семейство с дете. Това разказа пред Дарик очевидецът Делчо Рашков. При инцидента няма пострадали.
 
"Между 13.00 часа и 13.30 часа в района на улиците "Цветна градина", "Търноок" и "Вежен" -получават се едни "Малки пет кьошета" в "Лозенец", се чуха три изстрела, последвани от пълно затишие. След това пристигна полицията", каза Рашков.
 
Той посочи, че офисът на фирмата, в която работи, е разположен на въпросното място, като тя е два етажа над кафене. Според него изстрелите са произведени от въпросното кафене. "Основният проблем е, че изстрелите не са във въздуха, а по прозорците на апартамент на първия етаж, който се намира на "Цветна градина" 38, като апартаментът е на семейство с малко дете", коментира той.
 
"Виждам две дупки в стъклата им, не знам дали са били насочени нарочно или случайно, всичко останало е просто интерпретация", коментира Рашков. Той и колегите му не познават семейството, което описа като нормално и по думите му няма изгледи да е насочено срещу тях. Във въпросното заведение пък от сутринта се "вихрел буен купон".
 
 Няма пострадали при стрелбата, стана ясно от думите на Рашков.
 
 По информация на bTV стрелбата е била открита от пиян мъж, който е задържан.