Операцията на 62-годишния русенец Пенчо Стефанов Пенчев, който страдаше от злокачествено образувание на долната челюст, премина успешно преди броени дни и мъжът вече се възстановява. Оперативната интервенция беше във вторник и продължи 17 часа. Това всъщност е втората подобна операция, която специалистът от Военномедицинска академия в София доц.Николай Янев направи в България. Семейството е изключително благодарно на екипа, който премахна тумора и постави медицински титанов имплант. 
Благодарим на доц. Янев, на хирурзите д-р Славков, д-р Марков, д-р Митова, д-р Георгиев, д-р Лозанова, на анестезиолозите д-р Дончева и д-р Петров, както и на управителя на специализираната болница по лицево-челюстна хирургия д-р Генадиев. Те имат златни ръце. Изключително сме благодарни за грижите и отношението, сподели съпругата на 62-годишния мъж Снежана. 
За осъществяването на операцията помогнаха добри хора, като бяха събрани 16 000 лева. Оперативната интервенция обаче струва 26 000 лева и семейството трябва да внесе още 10 000 лева, като сумата е непосилна за тях. Пенчо и семейството му молят хората с добри сърца за помощ. 
Желаещите могат да дарят средства по банковата сметка:
IBAN: BG21RZBB91551008527221
Телефонът за връзка със съпругата Снежана Пенчева е: 0897 28 13 38.