Съдът в Харманли върна за доразследване на районната прокуратура в Пловдив обвинителния акт за наводнението в село Бисер срещу бившия областен управител на Хасково Ирена Узунова. Това станало след закрито съдебно заседание. Узунова е обвинена за това, че от 18 октомври 2011 г. до 6 февруари 2012 г. в Хасково като областен управител по това време не е изпълнила служебните си задължения, вследствие на което е причинила наводнение по непредпазливост – скъсване на язовирна стена, последвала е смъртта на 8 души и са причинени щети за 1 469 872, е тезата на обвинението.
Според прокуратурата Узунова не е взела спешни мерки за рехабилитация на съоръжението и не е разработила евакуационен план в случай на авария. Още на десети ноември 2011 г. тя е била предупредена с доклад от „Гражданска защита“, че язовирът е опасен. 
Инцидентът в Бисер стана на 6 февруари 2012 г., когато се скъса стената на язовир "Иваново" и в 8:10 часа висока вълна залива селото, което се намира на около 10 километра надолу по течението на изтичащата от язовира река Бисерска. 
Ирена Узунова беше в Бисер още в деня на трагедията и бе до хората месеци наред. Тогава управляващата партия ГЕРБ  даде 1 млн. лв. за възстановяването на селото, от разрушените 54 къщи, така бяха възстановени половината. 
Подписка в защита на бившия областен управител тръгна в селото, още когато прокуратурата и повдигна обвинение. 
"Това не е сериозно Намериха виновен! И то кого? Жената, която бе тука 40 дни, впрегна държава да ни помага и страда с нас", категорични са бисерчани. 
„Надявам се да се установи невинността ми“, каза Ирена Узунова.