Стрес...знаете какво е това, нали?

Да, всеки ден попадаме в трудна и изнервяща ситуация и това неминуемо води до стрес, а той поразява почти всички органи и системи. И така - ето една стресова ситуация: телефонът звъни истерично, шефът не е в настроение, а в къщи детето има също проблеми. Но от това често изнервяне нервната система страда, кортизолът скача...

Наистина, стресът е болест!

Той  не е просто някакво моментно настроение. И така: Какво да правим когато сме в стресова ситуация?

Разбира се, че има най-различни статии по тази тема в интернет, но ние ще Ви дадем няколко добри решения, с които ще може да си помогнете сами.

Не забравяйте усмивката и доброто настроение - те са много важни, за да се оцелее в една стресова ситуация, която може да навреди на здравето в дългосрочен аспект.

Ето няколко прости стратегии, които ще ви позволят да се успокоите и да управлявате ежедневния стрес:

1.Опитайте се да разберете как Вашите думи и действия оказват влияние върху другите хора. Може би е време да смените тона си, мелодиката на гласа е важна в общуването.

2.Анализирайте Вашите грешки, слабости и ограничения. Не си мислете, че сте безгрешни, всеки греши. И не хвърляйте вината на другите.

3.Разберете и приемете факта, че хората около вас не винаги отговарят на Вашите очаквания, те не винаги правят това, което искате да се случи, като по този начин няма да отговарят на Вашите нужди.

4.Хората не могат да се променят, ако самите те не искат - не се опитвайте да променяте никого.  Така ще се натоварите още повече, опитайте се да изолирате дразнителите.

5.Не очаквайте нищо от другите, по-добре разчитайте само на себе си. Така  ще се чувствате по-спокойни.  Опитайте и ще се убедите в правотата на този съвет.

6.Слушайте повече от любимата си музика. Така ще релаксирате успешно.

7. Научете се да виждате доброто у хората около вас. Все пак има и добри, заслужаващи внимание и доверие.

8.Вземете си домашен любимец, това е идеалното средство за справяне със стреса - коте, рибки, прасенце, зайче, куче...каквото си изберете.

9.Научете се да разказвате вицове, това помага. Или поне се опитайте да се смеете на тях. J

10.Усмихвайки се повече ще имате и по-малко бръчки.

И...както виждате, всичко е във Вашите ръце. Никой не е светец, но животът е кратък, не бъдете вечно стресирани...