Пилоти на дронове от различни страни ще участват в международното състезание с дронове в Пловдив, Гребната база, този уикенд (30 септември – 1 октовмри). Мероприятието се организира със съдействието на Община Пловдив, местния клуб по авиомоделизъм, Българската федерация по авиомоделизъм, Техническия университет и Дрон АРЕНА.

Целта на пилотите е да бъдат най-бързи и най-прецизни при преминаването на предварително наредено майсторско трасе. Пилотите ще управляват свръхбързи дронове посредство дистанционно управление и специални очила, през които ще гледат през „очите на дрона“. Всички летящи устройства са конструирани и сглобени от самите пилоти, което дава възжможност състезанието да бъде изключително зрелищно и завлядяващо.

Тази година за първи път публиката ще има уникалната възможност да се потопи в изживяването и да усетят полета от първо лице. Чрез специално предоставени очила от организаторите на „Дрон АРЕНА“ ще може да се наблюдават състезанието през погледа на самите дронове.

„Нашата цел е да покажем на всички колко страхотно и разпускащо е изживяването да се управлява дрон. Да споделим опит и да дадем начални насоки за навлизането в това хоби. Желанието да полети е вродено на човека, дроновете просто са инструмента това да се случи.“ – споделя Антон Пулийски от Дрон АРЕНА.