Частен съдебен изпълнител е обявил за публична продан болницата в Девин. 

Сградата, която е със застроена площ от 925 кв.м. на три етажа, е предложена за продажба за 1 211 250 лв., съобщава DarikNews. 

Здравното заведение се обявява за продан за трети път от ЧСИ и от ръководството на болницата се надяват и този път да не се стигне до фактическа разпродажба.

Изпълнителното дело, заради което се продава, е от фирма, която е доставила горива на здравното заведение преди 2009 г. „Да, знаем за обявлението за публична продан. Наясно сме, водим постоянни преговори с кредиторите. Надяваме се и този път да не се стигне до продажба. Това не е нещо ново за нас, случва се за трети път“, коментира изпълнителният директор на лечебното заведение Радка Грозданова.

Болницата в Девин беше затворена заради дългове преди години. През 2014 г. тя отново отвори врати, като задълженията към онзи момент възлизаха на около 1 600 000 лв. Тогава държавата отпусна финансова помощ в размер на 700 000 лв., за да стартира на ново дейността наболницата, обслужваща населението на три общини - Девин, Борино и Доспат. „От тогава до днес болницата винаги е имала финансова тежест. Над 80% от задълженията са заради доставки на различни консумативи и лекарства преди 2014 г.“, добави Грозданова.

В момента задълженията на здравното заведение възлизат на около 1 000 000 лв.

Предложенията на желаещите да закупят болницата в Девин ще се приемат до 2 ноември, като на следващия ден ще бъдат разгледани офертите.