Командването на ВМС на САЩ публикува снимки и видео на атомната подводница Jimmy Carter (SSN-23), завръщаща се в базата под флага „Веселия Роджър”. Кинокамерата запечатала подводницата под черния флаг в канала Худ на път за военноморската база Китсеп на източното крайбрежие на САЩ.

Според приетата от американските моряци традиция пиратският флаг означава успешно завършване на мисията. Детайлите от задачата обаче са строго засекретени, съобщи popmech.ru.
 
Jimmy Carter е третата и последна от серията многоцелеви подводници тип Seawolf, предадена на флота през 2005 г. Основната задача пред нейните създатели е снижение на шума, затова на нея са инсталирани водометни движители вместо винтове, множество акустични сензори и звукоизолиращо покритие от ново поколение.
 
Seawolf обаче станали най-скъпите подводници за цялата история на САЩ и това една от важните причини вместо планираните 12 броя, да бъдат построени едва 3. Не случайно техните бордни номера (21, 22 и 23) се различават от приетата в САЩ индексация на подводниците.
 
Jimmy Carter са с 30 м. по-дълги от двете си предшественички от серията заради допълнителния сектор, наречен Multi Mission Platform. В него се съхранява оборудването за специалните операции: пилотирани и безпилотни подводни апарати, техника за работа на големи дълбочини. Всички походи на подводницата са засекретени, нейната дейност се курира от Агенцията за национална сигурност.
 
Традиционното издигане на черен флаг с череп и кости при завръщане в базата е въведено от британските подводничари по време на Първата световна война. Първоначално „Веселият Роджър” означавал успешна атака на вражески кораб, после ритуалът се разпространил за всяка изпълнена задача.