Нискотарифната авиокомпания Ryanair макар и толкова скоро успя да намери начин да компенсира своите клиенти за хилядите анулирани полети.

Ирландският превозвач стартира масивна продажба с 1 милион места в своите самолети. Най-хубавото е, че предложението обхваща мрежата на компанията по цял свят.

Намалени цени на полетите има и от София като най-евтин е билет за Брюксел, Шарлероа на цена от 8.99 евро. Ниските цени има и за дестинациите Атина, Милано, Венеция, Айндховен, Лондон, Мадрид, Валенсия, Стокхолм и др. Евтини цени на билетите са обявени и от Пловдив до Брюксел, Лондон и Милано.

Офертите изтичат в полунощ тази вечер 25 септември, така че ще трябва да сте бързи, ако искате да се възползвате. А датите за пътуване за от 1 октомври до 28 февруари в зависимост от наличността, пиша на сайта на Ryanair.

Миналата седмица около 400 000 пътници разбраха, че ще останат с отменен полет през следващите шест седмици, тъй като Ryanair намалява до 50 полета на ден.

Авиокомпанията заяви, че тези анулирания са необходими, за да могат да подобрят точността на полетите си и каза, че само 2% от клиентите ще бъдат засегнати.