Между 40 и 70 лева на месец допълнителни възнаграждения ще получават униформените служители на МВР до края на годината. Това обясни в кулоарите на парламента заместник-вътрешният министър Красимир Ципов.

"Точно това правителство до края на годината ще увеличи допълнителните възнаграждения, които получават униформените полицаи", похвали се той. С 10 милиона до края на годината ще бъде увеличено допълнителното възнаграждение за осъществяване на специфични служебни дейности и ще бъдат получени още около 11 милиона по отношение на допълнителното възнаграждение за постигнати резултати в служебната дейност, става ясно от думите му.

В последните десет години такова увеличение във ведомството не е имало. Ципов поясни,че от допълнителните възнаграждения ще се възползват всички униформени служители. След въпрос възможно ли е увеличение от 15% на заплатите, както настояват синдикалните организации, Красимир Ципов отговори: "Аз смятам, че са възможни дотолкова, доколкото 15 процента на едно основно възнаграждение от 700 лева в крайна сметка са около 100 лева.