Джулиан Асандж, живеещият в изгнание основател на WikiLeaks, е готов да даде ценна информация на американския президент Доналд Тръмп срещу възможността да се завърне свободно в САЩ. 

Според информацията, той разполага с доказателства, че Русия не е замесена в хакването на сървърите на Демократическата партия по време на президентската кампания в САЩ през 2016 г. и е готов да ги предостави при едно условие – президентската администрация да му осигури юридическа неприкосновеност. Това каза конгресменът Дейна Рорабакър, цитирана от The Wall Street Journal.

Изданието твърди, че идеята вече е бил обсъдена в телефонен между Рорабакър и Джон Кели, началник на административните служители в Белия дом, на 13 септември. Конгресменът потвърди, че такъв разговор с Кели действително е имало, но отказа да разкрие подробности. Знае се само, че предполагаемото споразумение между Асандж и американските власти е било окачествено като "помилване или нещо подобно".

В средата на август порталът „The Daily Caller” съобщи, че Джулиан Асандж е обсъждал с Рорабакър своето завръщане в САЩ. Срещата се провела в еквадорското посолство в Лондон, където Асандж живее от 2012 г. насам. Той изявил желание да сключи сделка с Вашингтон, за да спре да живее в изгнание.